Böcker & Skrivande

Skrivande

Ända sedan jag lärde mig läsa och skriva som femåring har jag vetat att jag ville bli författare, men det blev en ganska slingrig skrivresa för mig. Under mina år i universitetsvärlden skrev jag framför allt forskningsartiklar liksom facklitteratur inom språk och språkdidaktik. Men sedan jag lämnade akademin har jag tagit klivet in i nya – betydligt friare – litterära världar.

År 2016 utkom min debutroman, Lex Katarina. Boken handlar om hur det är att leva med en sjuk och åldrande förälder när man själv är mitt i livet, med små och stora barn och ett intensivt yrkesliv. Uppföljaren till Lex Katarina heter Kantstötta porslinsugglors paradorkester och är en roman om psykisk ohälsa, havererad kommunikation och det goda samtalets läkande kraft.

Båda böckerna finns även som ljudböcker, med fina uppläsaren Anna Godenius. Just nu skriver jag på den tredje boken i trilogin om Katarina, om omställning till en mer hållbar livsstil och vänskap över köns-, ålders- och etnicitetsgränser.

Min senaste bok heter Anhörig i ett hav av känslor – igenkänning och stöd när livet utmanar och riktar sig främst till privatpersoner som har det tufft som anhöriga, men är också tänkt att kunna vara till nytta för den som möter anhöriga i sitt arbete. 

Tillsammans med min dotter Sanna har jag skrivit tre barnböcker om Lovis Ansjovis, som Sanna också illustrerat: Lovis Anjovis och rockpappan (om kloka barn och stressade vuxna, prioriteringar och kreativitet), Lovis Ansjovis och glömskan (om demens och anhörigskap) och Lovis Ansjovis och jorden (om jul, miljöfrågor och att ingen är för liten för att göra skillnad).

Utöver bokskrivande driver jag en blogg och de senaste åren har jag arbetat som skribent för Kyrkans tidning. Jag tar även uppdrag som översättare, språkgranskare och skribent, när det handlar om texter som intresserar mig. Kontakta mig om du skulle vilja anlita mig för någon form av skrivjobb.

Böcker & Blogg

Här har jag samlat alla böcker jag hittills skrivit, översatt och medverkat med texter i, med info och länkar till var du kan beställa dem.

Här hittar du min blogg där jag delar med mig av mina reflektioner kring livet i allmänhet och inre kompasser i synnerhet.

Förlag

Jag har tidigare gett ut böcker på flera olika förlag, bland annat Idus och Studentlitteratur. Dessutom driver jag ett litet eget förlag, där jag har gett ut mina romaner och min stödbok om anhörigskap. Du kan läsa mer om mitt Kompass Förlag här.