Mentorskap

Mentorskap

Exempel på möjliga problemställningar

”Det skaver på jobbet, men jag vet inte om jag ska stanna kvar och försöka förändra situationen eller söka mig någon annanstans.”

”Jag känner mig lite vilsen som nybliven pensionär/nu när barnen har flyttat hemifrån och vill hitta ny mening i tillvaron.”

”Jag har en dröm (om att byta boende, byta jobb, starta eget, skriva en bok), men det finns så många hinder på vägen…”

”Jag lever just nu i en utmanande situation (t.ex. ett krävande anhörigskap, en knölig relation) och fastnar ibland i negativa tankar och ältande.”

”Jag skulle vilja hitta en roligare och mer meningsfull vardag så att jag inte ständigt behöver gå och längta till helg och semester.”

Mitt mentorskap finns i tre varianter

Tio träffar (à ca 1 timme) med koppling till respektive modul i webbkursen Den inre kompassen, som bland annat handlar om att reflektera över vem du är innerst inne, vad du eventuellt skulle vilja förändra, vilka hinder som finns och vilka vandringsstavar som kan hjälpa dig längs resan

Fem träffar (à ca 1 timme) fristående från kursen men med vissa inslag därifrån

En enstaka träff (à 1-1,5 timme) där du kan bolla vad du vill med mig under en timme (om du sedan väljer att gå vidare räknas detta som den första träffen i ett av de längre programmen)

Något av det roligaste jag vet är att hjälpa människor att må väl och utvecklas, att få bidra med en liten pusselbit när en klient lägger ett nytt pussel i sitt liv eller hittar ny livskvalitet trots utmaningar. För dig som behöver lite mer stöd för att hitta din inre kompass, eller komma till rätta med något som skaver, erbjuder jag mentorssamtal.

Här använder jag verktyg från mina utbildningar i ACT (Acceptance and Commitment Training), MI (Motiverande Samtal), meditation och mindfulness. Jag drar även nytta av egna kunskaper och erfarenheter (t.ex. av att byta karriär och leva som anhörig), vilket gör ett mentorskap lite annorlunda än exempelvis coaching eller terapi.

Jag har själv haft stor glädje av samtal med personer som har erfarenheter inom områden jag är intresserad av, och har också jobbat ideellt som mentor hos Almi och Drömmarnas kontor i Växjö. Men jag är alltså ingen terapeut, så om du behöver hjälp med mer djupgående problematik rekommenderar jag dig att vända dig till exempelvis din vårdcentral..

Priser

För varianten med tio träffar är kostnaden 5000:- (då ingår även allt kursmaterial från Den inre kompassen), medan kostnaden för varianten med fem träffar är 2500:-. Du kan välja att betala hela avgiften efter första mentorstillfället, eller dela upp betalningen på två tillfällen (hälften direkt, hälften när programmet är avslutat). Ett enstaka tillfälle kostar 600:-

Alla priser är inklusive moms för privatpersoner. För organisationer, företag etc. som anlitar mig som mentor för en anställd gäller samma priser men exklusive moms, och jag skräddarsyr också upplägg vid behov, om inte det befintliga passar förutsättningarna.

Bor du i Växjötrakten ses jag gärna IRL, men om du finns på annat håll – eller föredrar ett digitalt format – träffas vi via Skype eller Zoom, vilket brukar funka utmärkt.

Här kan du läsa vad några tidigare klienter sagt om mentorskapet

Låter detta intressant? Varmt välkommen att kontakta mig här eller via formuläret uppe till höger!