Böcker & skrivande

Maria Estling VannestålÄnda sedan jag var sex-sju år har jag skrivit egna böcker, och jag visste väldigt tidigt att jag ville bli författare, men det blev en ganska slingrig skrivresa för mig. Under mina år i universitetsvärlden skrev jag framförallt facklitteratur inom språk och språkdidaktik, men sedan jag lämnade akademin är det andra former av skrivande jag har ägnat mig åt. Jag har hittills skrivit två romaner, Lex Katarina och Kantstötta porslinsugglors paradorkester, publicerat ett antal noveller i olika antologier, skrivit tre bilderböcker om Lovis Ansjovis (tillsammans med min dotter Sanna) och två reflektionsböcker (tillsammans med min vän Sara). Just nu arbetar jag med en stödbok om anhörigskap, Anhörig i ett hav av känslor. Jag har översatt fyra fackböcker och skriver även artiklar för Kyrkans tidning.

Bloggande

Tillsammans med min vän Sara Norrby Wallin bloggade jag under fem års tid, vilket ledde till böckerna Livstid – förundran, eftertanke, mitt i livet och Älskade lista – från måsten till lust. Bloggen ligger kvar med många inlägg utan bäst-före-datum, om du vill gå på upptäcktsfärd bland reflektioner om livet och tiden. Idag bloggar jag på Drömmen om Målajord.

Skrivande

Jag föreläser mycket med utgångspunkt i mitt författarskap (läs mer här) och tar även (i mån av tid) uppdrag som översättare, korrekturläsare och skribent, när det handlar om texter som intresserar mig. Kontakta mig på maria@inrekompass om du skulle vara intresserad av att anlita mig för någon form av skrivjobb.

Mina böcker

Klicka på bilderna för att läsa om böckerna jag har åstadkommit hittills. De flesta hittar du i de vanliga nätbokhandlarna. Det går också bra att beställa signerade ex av romaner, barnböcker och reflektionsböcker direkt från mig via maria@inrekompass.nu.

Barnböcker (med Sanna Hellberg, utgivna på Idus Förlag)

Lovis Ansjovis

Romaner (utgivna på mitt eget Kompass Förlag)

Lex Katarina    Kantstötta porslinsugglors paradorkester

Översättningar (utgivna på Vattumannen Förlag och Vide Förlag)

Lek och lyssna - att möta barn med värme och respekt, Vattumannen Förlag    Aktivt hopp - att möta vår tids utmaningar utan bli galen, Vide Förlag    Vägar ut ur mörkret - att bli fri från depressen, utbrändhet och stress, Vattumannen Förlag

Bidrag i novellantologier (på Ariton Förlag och Ordberoende Förlag)

Över en fika    Över en höstfika, Ariton Förlag       

Reflektionsböcker om Livet och Tiden (med Sara Norrby Wallin)

Livstid - förundran, eftertanke, mitt i livet    Älskade lista! Från måsten till lust

Fackböcker om grammatik (på Studentlitteratur)

A University Grammar of English - with a Swedish Perspective    Essential English Grammar

Fackböcker om språkdidaktik (på Studentlitteratur)

 Lära engelska på internet    Världen i klassrummet    Engelska för yngre åldrar