Böcker & skrivande

Ända sedan jag var sex-sju år har jag skrivit egna böcker, och jag visste väldigt tidigt att jag ville bli författare, men det blev en ganska slingrig skrivresa för mig. Under mina år i universitetsvärlden skrev jag facklitteratur inom språk och språkdidaktik.

Jag bloggade också i fem år tillsammans med min vän Sara Norrby Wallin, vilket ledde till böckerna Livstid – förundran, eftertanke, mitt i livet och Älskade lista – från måsten till lust. Bloggen ligger kvar med många inlägg utan bäst-före-datum, om du vill gå på upptäcktsfärd bland reflektioner om livet och tiden.

Idag bloggar jag på Drömmen om Målajord, skriver barnböcker och skönlitteratur (romaner och noveller) samt översätter fackböcker om viktiga ämnen. Jag skriver även artiklar för Kyrkans tidning.

Jag föreläser en hel del med utgångspunkt i mitt författarskap (läs mer här) och tar även (i mån av tid) uppdrag som översättare, korrekturläsare och skribent. Kontakta mig på maria@inrekompass om du skulle vara intresserad av att anlita mig för någon form av skrivjobb.

Klicka på bilderna för att läsa om böckerna jag har åstadkommit hittills. De flesta hittar du i de vanliga nätbokhandlarna. Livstid och Älskade lista beställer du direkt av mig på maria@inrekompass.nu. Det går också bra att beställa signerade ex av Lex Katarina och Lovis-böckerna direkt från mig.

Barnböcker (med Sanna Hellberg Idus Förlag)

Romaner (på mitt eget Kompass Förlag)

     

Översatta fackböcker (med Sanna Hellberg på Vattumannen förlag och vide förlag)

          

Bidrag i novellantologier (på Ariton Förlag och Ordberoende Förlag)
Över en fikaSkrivluft Över en höstfikaÖver-en-vinterfika-box-212x300.jpg 
Reflektionsböcker om Livet och Tiden (med Sara Norrby Wallin)
Fackböcker om Språk och Språkdidaktik (på Studentlitteratur)

Skrivluft A University Grammar 2