Lära engelska på internet

Lära engelska på internetLära engelska på internet skrev jag av två skäl. För det första behövde jag en kursbok till kursen med samma namn som jag undervisade i på universitetet.

Jag hade inte hittat någon kursbok som tog upp just de områden som jag ville fokusera på, eller som gjorde det på ett enkelt sätt, med språkdidaktiken snarare än tekniken i fokus. I början använde jag mig av artiklar och bokutdrag, men det kändes bra att kunna erbjuda mina kursdeltagare en riktig bok.

Jag tänkte mig också att en bok utan en massa teknikaliteter också skulle  tilltala verksamma lärare som var nyfikna på hur datorer och internet skulle kunna användas men inte hade tid att gå en kurs. Boken skrevs alltså med syftet att även kunna stå för sig själv och användas som litteratur för lärare som fortbildar sig på egen hand – eller tillsammans med sina kollegor, exempelvis i någon form av studiecirkel på en skola.

Från Studentlitteraturs hemsida:

De möjligheter som de digitala medierna ger dagens språklärare är i det närmaste obegränsade. Aldrig förr har det varit så enkelt att ta in världen i klassrummet och låta eleverna använda sig av autentiskt material och delta i verkliga kommunikations-situationer.

I Lära engelska på internet presenteras en mängd idéer för hur du utan kostnader och med enkel teknik – vanliga datorer och internet – kan göra undervisningen mer varierad, individanpassad och verklighetsanknuten. Den behandlar färdiga språkövningar på inter-net, en mängd webbsidor från t.ex. myndigheter, organisationer och företag som kan utnyttjas för språkträning, nätbaserad kommunikation, referensverktyg på internet samt skapande och publicering med hjälp av datorn.

Boken ger dig möjlighet att med hjälp av internet arbeta med olika didaktiska frågor så att du i din undervisning kan stödja och stimulera elevernas språkutveckling.

OBS! Boken är slutsåld på förlaget men finns på många bibliotek. 

Här är några omdömen om mina meditationer:

“Tack vare denna meditation har mina sömnproblem nästan försvunnit! Tack snälla!” (om Dags att sova)

“Fint med barnet och den vuxna. Jag kunde inför mitt inre se hur jag såg på mig själv som barnet och där mitt vuxna jag tittade kärleksfullt på mig precis som jag kan se på mina barnbarn och talade tyst om för mig att jag älskar mig och jag duger m.m. Kändes fantastiskt skönt att somna med det.” (om Dags att sova)

“Livet har slått till och jag har precis börjat min andliga resa mot mitt nya liv. Så hjälpsamt och varmt. Alla dina meditationer skapar lugn och djup i mig.” (om Den inre kompassen)

“Hjälper mig hitta fönstret in i hjärtat… tack!” (om Den inre kompassen)

“En underbar meditation som fick mig att återknyta kontakten med min innersta längtan!” (om Du och din kärna)

“Mäktig känsloframkallare!” (om Du och din kärna)

“Att tryggt vaggas in i dagen av din lugna och behagliga röst. Tack så mycket.” (om En god morgon)

“Tusen tack! Precis så här vill jag vakna.” (om En god morgon)

“Underbara framtidsdrömmar skapas i den här övningen! Jag mår så bra nu efteråt och har kommit på vilken väg jag ska ta för att finna lyckan! Tack!” (om En resa till din framtid)

“En positiv och energigivande meditation. Väcker tankar, hopp och handlingslust.” (om En resa till din framtid)

“Tack för ett jättefint andningsankare Maria! Din röst gör mig trygg och musiken till inspelningen gjorde dessa 10 minuter till dagens mest rofyllda stund!” (om Följ ditt andetag)

“Grym! Fick verkligen en härlig känsla i kroppen.” (om Följ ditt andetag)

“En bra meditation som är lätt att tycka om och vila till!” (om Längtan – en musikmeditation)

“Den här meditationen är något alldeles extra. Just nu i stor saknad och sorg passar det vackert in i min process. Tack!” (om Meditation för självmedkänsla)

“En varm och mjuk meditation som varsamt hjälper mig att våga närma mig jobbiga och viktiga frågor i mitt liv. En vän att hålla i handen när jag steg för steg möter känslorna och ändå stannar kvar i kroppen. Den är så fin!” (om Meditation för självmedkänsla)

“Jag har nyligen börjat jobba med svårt sjuka patienter och det kan vara överväldigande. Den här meditationen var precis vad jag behövde nu för att katalysera mina känslor.” (om Meditation för självmedkänsla)

“Precis vad jag behövde, tack!” (om Meditation för tröst och hopp)

“Ljuvlig, behaglig och ger viktiga insikter.” (om Rensa ut och släpp taget)

Och så den här, som jag blev extra glad för:

“Jag tyckte om de engelska grammatikböckerna sedan tidigare men meditationerna smäller ännu högre. Tack!”

Brevet från Målajord

Varje månad skickar jag några reflektioner och en inbjudan till egenreflektion i mitt inspirationsbrev, Brevet från Målajord.

Prenumerera nedan så får du även min minikurs Introduktion till den inre kompassen helt gratis!

Klicka här för att läsa tidigare brev.