Världen i klassrummet

Världen i klassrummetHösten 2013 kom boken om tematisk engelskundervisning för lärare i år 7-9 och gymnasiet, som jag har skrivit tillsammans med min man, Anders Vannestål som är gymnasielärare och lärarutbildare. Att arbeta på det sättet – med ett innehållsmässigt övergripande ”paraply” och sedan ett varierat material och ett antal aktiviteter av olika slag under detta – är något som ofta uppskattas av såväl lärare som elever.

Undervisningen präglas av ett helhetstänkande och en röd tråd, och innehållet (alltså själva temat) blir den centrala utgångspunkten. Ämnet engelska blir inte bara ett skolämne, där man lär sig ord och grammatiska regler, utan ett verkligt verktyg och kommunikationsmedel – för att ta del av och utbyta information, tankar och känslor kring ett intressant och meningsfullt innehåll. Förhoppningsvis kan boken fungera som en brygga mellan läromedel och världen utanför, genom att dels erbjuda material och aktiviteter som kan användas som komplement till läroboken, dels ge möjlighet för den som så önskar att arbeta helt utan ett traditionellt läromedel.

Boken finns också tillgänglig som e-bok, där du kan klicka direkt på alla länkar, få korta beskrivningar av alla böcker och filmer som vi tipsar om och introduktions-PowerPoints till alla olika teman, samt göra egna markeringar, anteckningar m.m.

En läsarkommentar: ”Den här boken är grymt bra! Använder den massor i min undervisning! Tack!”

Här är några omdömen om mina meditationer:

“Tack vare denna meditation har mina sömnproblem nästan försvunnit! Tack snälla!” (om Dags att sova)

“Fint med barnet och den vuxna. Jag kunde inför mitt inre se hur jag såg på mig själv som barnet och där mitt vuxna jag tittade kärleksfullt på mig precis som jag kan se på mina barnbarn och talade tyst om för mig att jag älskar mig och jag duger m.m. Kändes fantastiskt skönt att somna med det.” (om Dags att sova)

“Livet har slått till och jag har precis börjat min andliga resa mot mitt nya liv. Så hjälpsamt och varmt. Alla dina meditationer skapar lugn och djup i mig.” (om Den inre kompassen)

“Hjälper mig hitta fönstret in i hjärtat… tack!” (om Den inre kompassen)

“En underbar meditation som fick mig att återknyta kontakten med min innersta längtan!” (om Du och din kärna)

“Mäktig känsloframkallare!” (om Du och din kärna)

“Att tryggt vaggas in i dagen av din lugna och behagliga röst. Tack så mycket.” (om En god morgon)

“Tusen tack! Precis så här vill jag vakna.” (om En god morgon)

“Underbara framtidsdrömmar skapas i den här övningen! Jag mår så bra nu efteråt och har kommit på vilken väg jag ska ta för att finna lyckan! Tack!” (om En resa till din framtid)

“En positiv och energigivande meditation. Väcker tankar, hopp och handlingslust.” (om En resa till din framtid)

“Tack för ett jättefint andningsankare Maria! Din röst gör mig trygg och musiken till inspelningen gjorde dessa 10 minuter till dagens mest rofyllda stund!” (om Följ ditt andetag)

“Grym! Fick verkligen en härlig känsla i kroppen.” (om Följ ditt andetag)

“En bra meditation som är lätt att tycka om och vila till!” (om Längtan – en musikmeditation)

“Den här meditationen är något alldeles extra. Just nu i stor saknad och sorg passar det vackert in i min process. Tack!” (om Meditation för självmedkänsla)

“En varm och mjuk meditation som varsamt hjälper mig att våga närma mig jobbiga och viktiga frågor i mitt liv. En vän att hålla i handen när jag steg för steg möter känslorna och ändå stannar kvar i kroppen. Den är så fin!” (om Meditation för självmedkänsla)

“Jag har nyligen börjat jobba med svårt sjuka patienter och det kan vara överväldigande. Den här meditationen var precis vad jag behövde nu för att katalysera mina känslor.” (om Meditation för självmedkänsla)

“Precis vad jag behövde, tack!” (om Meditation för tröst och hopp)

“Ljuvlig, behaglig och ger viktiga insikter.” (om Rensa ut och släpp taget)

Och så den här, som jag blev extra glad för:

“Jag tyckte om de engelska grammatikböckerna sedan tidigare men meditationerna smäller ännu högre. Tack!”

Brevet från Målajord

Varje månad skickar jag några reflektioner och en inbjudan till egenreflektion i mitt inspirationsbrev, Brevet från Målajord.

Prenumerera nedan så får du även min minikurs Introduktion till den inre kompassen helt gratis!

Klicka här för att läsa tidigare brev.