Media

Media

Jag har många intressanta livserfarenheter och tankar som jag gärna delar med mig av (scrolla ner för att se tidigare reportage). Vill du intervjua mig för ett tidningsreportage, ett radio- eller TV-program eller en podd? Välkommen att kontakta mig här! Pressbilder som går bra att använda vid marknadsföring finns här.

Här är några exempel på ämnen som jag gärna pratar om:

Om att lämna en prestigefylld och trygg anställning som forskare och universitetslärare för att följa mitt hjärta och bygga en ny karriär som författare, föreläsare och cirkelledare.

Om ”sandwhichgenerationen”. Vad händer när ens mamma får en demenssjukdom samtidigt som man redan kämpar för att räcka till som småbarnsmamma mitt i karriären?

Om att vara anhörig i ett hav av jobbiga känslor – som skapar ensamhet men också förenar oavsett anhörigform – och hur vi kan bli mer hållbara som anhöriga.

Om att arbeta i en gränslös jobbtillvaro, bli utmattad och hitta strategier för att komma tillbaka till ett fungerande och hållbart yrkesliv där jag skapar min egen manual.

Om det goda samtalets läkande kraft, som jag har skrivit om i mina romaner, ”Lex Katarina” och ”Kantstötta porslinsugglors paradorkester”, och arbetar med i cirkelform.

Om kärleken till skrivandet och min skrivresa, från barndomens författardrömmar, via facklitteraturen till idag, då jag skriver bland annat barnböcker och skönlitteratur.

Om hur jag startade en podcast för att sprida berättelser om människor som vågar lyssna inåt och följa sitt hjärta och sin inre kompass, förverkliga drömmar och bidra med sin lilla pusselbit för att göra skillnad.

Om mitt arbete med  Facebook-grupper som samlar människor med ett gemensamt engagemang, t.ex. ensamföretagande, integrationsaktiviteter och lyckoforskning.

Om det goda samtalets läkande kraft, som jag skrivit om i mina romaner, och sedan många år arbetat med i cirklar om bl.a. stresshantering, personlig utveckling och att gå i pension.


Här är ett axplock från de senaste årens medverkan i media (varav mycket finns att läsa digitalt:

Växjöbladet Kronobergaren 2021
Smålandsposten 2018
Smålandsposten 2018
Go’Kväll 2017
Hemmets Journal 2017
Tara 2016
Expressen 2015
Driva eget 2015

Här är några omdömen om mina meditationer:

“Tack vare denna meditation har mina sömnproblem nästan försvunnit! Tack snälla!” (om Dags att sova)

“Fint med barnet och den vuxna. Jag kunde inför mitt inre se hur jag såg på mig själv som barnet och där mitt vuxna jag tittade kärleksfullt på mig precis som jag kan se på mina barnbarn och talade tyst om för mig att jag älskar mig och jag duger m.m. Kändes fantastiskt skönt att somna med det.” (om Dags att sova)

“Livet har slått till och jag har precis börjat min andliga resa mot mitt nya liv. Så hjälpsamt och varmt. Alla dina meditationer skapar lugn och djup i mig.” (om Den inre kompassen)

“Hjälper mig hitta fönstret in i hjärtat… tack!” (om Den inre kompassen)

“En underbar meditation som fick mig att återknyta kontakten med min innersta längtan!” (om Du och din kärna)

“Mäktig känsloframkallare!” (om Du och din kärna)

“Att tryggt vaggas in i dagen av din lugna och behagliga röst. Tack så mycket.” (om En god morgon)

“Tusen tack! Precis så här vill jag vakna.” (om En god morgon)

“Underbara framtidsdrömmar skapas i den här övningen! Jag mår så bra nu efteråt och har kommit på vilken väg jag ska ta för att finna lyckan! Tack!” (om En resa till din framtid)

“En positiv och energigivande meditation. Väcker tankar, hopp och handlingslust.” (om En resa till din framtid)

“Tack för ett jättefint andningsankare Maria! Din röst gör mig trygg och musiken till inspelningen gjorde dessa 10 minuter till dagens mest rofyllda stund!” (om Följ ditt andetag)

“Grym! Fick verkligen en härlig känsla i kroppen.” (om Följ ditt andetag)

“En bra meditation som är lätt att tycka om och vila till!” (om Längtan – en musikmeditation)

“Den här meditationen är något alldeles extra. Just nu i stor saknad och sorg passar det vackert in i min process. Tack!” (om Meditation för självmedkänsla)

“En varm och mjuk meditation som varsamt hjälper mig att våga närma mig jobbiga och viktiga frågor i mitt liv. En vän att hålla i handen när jag steg för steg möter känslorna och ändå stannar kvar i kroppen. Den är så fin!” (om Meditation för självmedkänsla)

“Jag har nyligen börjat jobba med svårt sjuka patienter och det kan vara överväldigande. Den här meditationen var precis vad jag behövde nu för att katalysera mina känslor.” (om Meditation för självmedkänsla)

“Precis vad jag behövde, tack!” (om Meditation för tröst och hopp)

“Ljuvlig, behaglig och ger viktiga insikter.” (om Rensa ut och släpp taget)

Och så den här, som jag blev extra glad för:

“Jag tyckte om de engelska grammatikböckerna sedan tidigare men meditationerna smäller ännu högre. Tack!”

Brevet från Målajord

Varje månad skickar jag några reflektioner och en inbjudan till egenreflektion i mitt inspirationsbrev, Brevet från Målajord.

Prenumerera nedan så får du även min minikurs Introduktion till den inre kompassen helt gratis!

Klicka här för att läsa tidigare brev.