Världen i klassrummet

Världen i klassrummetHösten 2013 kom boken om tematisk engelskundervisning för lärare i år 7-9 och gymnasiet, som jag har skrivit tillsammans med min man, Anders Vannestål som är gymnasielärare och lärarutbildare. Att arbeta på det sättet – med ett innehållsmässigt övergripande ”paraply” och sedan ett varierat material och ett antal aktiviteter av olika slag under detta – är något som ofta uppskattas av såväl lärare som elever.

Undervisningen präglas av ett helhetstänkande och en röd tråd, och innehållet (alltså själva temat) blir den centrala utgångspunkten. Ämnet engelska blir inte bara ett skolämne, där man lär sig ord och grammatiska regler, utan ett verkligt verktyg och kommunikationsmedel – för att ta del av och utbyta information, tankar och känslor kring ett intressant och meningsfullt innehåll. Förhoppningsvis kan boken fungera som en brygga mellan läromedel och världen utanför, genom att dels erbjuda material och aktiviteter som kan användas som komplement till läroboken, dels ge möjlighet för den som så önskar att arbeta helt utan ett traditionellt läromedel.

Boken finns också tillgänglig som e-bok, där du kan klicka direkt på alla länkar, få korta beskrivningar av alla böcker och filmer som vi tipsar om och introduktions-PowerPoints till alla olika teman, samt göra egna markeringar, anteckningar m.m.

En läsarkommentar: ”Den här boken är grymt bra! Använder den massor i min undervisning! Tack!”