Kurser

Kurser

Jag har jobbat som lärare och kursledare under i stort sett hela mitt yrkesverksamma liv, men med lite olika fokus. Idag handlar mina kurser framför allt om personlig utveckling, inre hållbarhet reflektion och goda samtal, finns online och görs i deltagarens egen takt. På så vis kan man delta oavsett var i världen man befinner sig och hur ens livssituation ser ut. Här nedan kan du läsa mer om de kurser och verktygslådor jag erbjuder.

Läs om mina olika kurser nedan och hör gärna av dig via kontaktformuläret till höger om du har några frågor eller funderingar.

Den inre kompassen

Den här kursen ger dig träning i att hitta och följa din inre kompass, att helt enkelt hitta mer riktning i livet, dels för att det ska kännas mer meningsfullt, roligt och givande för dig själv, dels för att du ska kunna vara en så positiv kraft i världen som möjligt.

Introduktion till Den inre kompassen

Vill du ha ett smakprov på Den inre kompassen – få en liten sammanfattning av tankarna i kursen, testa några reflektionsfrågor, en övning och en guidad meditation? Om du prenumererar på mitt inspirationsbrev, Brevet från Målajord får du minikursen gratis!

Verktygslåda för samtalscirklar

Här ges du som vill starta en samtalscirkel (eller utveckla en befintlig sådan) verktyg och stöd av olika slag, baserat på min långa erfarenhet som samtalscirkelledare. Du får exempelvis tips på en enkel samtalsmodell, förslag på samtalsteman, övningar och guidade meditationer. 

Reflektion i mellandagstid

I den här lilla verktygslådan får du ett antal frågor att använda som utgångspunkt för reflekterande samtal, fem övningar och två guidade meditationer, att använda med exempelvis familj eller vänner. Den skapades för att användas i juletid men funkar precis lika bra året runt.

Här är några omdömen om mina meditationer:

“Tack vare denna meditation har mina sömnproblem nästan försvunnit! Tack snälla!” (om Dags att sova)

“Fint med barnet och den vuxna. Jag kunde inför mitt inre se hur jag såg på mig själv som barnet och där mitt vuxna jag tittade kärleksfullt på mig precis som jag kan se på mina barnbarn och talade tyst om för mig att jag älskar mig och jag duger m.m. Kändes fantastiskt skönt att somna med det.” (om Dags att sova)

“Livet har slått till och jag har precis börjat min andliga resa mot mitt nya liv. Så hjälpsamt och varmt. Alla dina meditationer skapar lugn och djup i mig.” (om Den inre kompassen)

“Hjälper mig hitta fönstret in i hjärtat… tack!” (om Den inre kompassen)

“En underbar meditation som fick mig att återknyta kontakten med min innersta längtan!” (om Du och din kärna)

“Mäktig känsloframkallare!” (om Du och din kärna)

“Att tryggt vaggas in i dagen av din lugna och behagliga röst. Tack så mycket.” (om En god morgon)

“Tusen tack! Precis så här vill jag vakna.” (om En god morgon)

“Underbara framtidsdrömmar skapas i den här övningen! Jag mår så bra nu efteråt och har kommit på vilken väg jag ska ta för att finna lyckan! Tack!” (om En resa till din framtid)

“En positiv och energigivande meditation. Väcker tankar, hopp och handlingslust.” (om En resa till din framtid)

“Tack för ett jättefint andningsankare Maria! Din röst gör mig trygg och musiken till inspelningen gjorde dessa 10 minuter till dagens mest rofyllda stund!” (om Följ ditt andetag)

“Grym! Fick verkligen en härlig känsla i kroppen.” (om Följ ditt andetag)

“En bra meditation som är lätt att tycka om och vila till!” (om Längtan – en musikmeditation)

“Den här meditationen är något alldeles extra. Just nu i stor saknad och sorg passar det vackert in i min process. Tack!” (om Meditation för självmedkänsla)

“En varm och mjuk meditation som varsamt hjälper mig att våga närma mig jobbiga och viktiga frågor i mitt liv. En vän att hålla i handen när jag steg för steg möter känslorna och ändå stannar kvar i kroppen. Den är så fin!” (om Meditation för självmedkänsla)

“Jag har nyligen börjat jobba med svårt sjuka patienter och det kan vara överväldigande. Den här meditationen var precis vad jag behövde nu för att katalysera mina känslor.” (om Meditation för självmedkänsla)

“Precis vad jag behövde, tack!” (om Meditation för tröst och hopp)

“Ljuvlig, behaglig och ger viktiga insikter.” (om Rensa ut och släpp taget)

Och så den här, som jag blev extra glad för:

“Jag tyckte om de engelska grammatikböckerna sedan tidigare men meditationerna smäller ännu högre. Tack!”

Brevet från Målajord

Varje månad skickar jag några reflektioner och en inbjudan till egenreflektion i mitt inspirationsbrev, Brevet från Målajord.

Prenumerera nedan så får du även min minikurs Introduktion till den inre kompassen helt gratis!

Klicka här för att läsa tidigare brev.