Verktygslåda för samtalscirklar

Verktygslåda för samtalscirklar

Den här lilla verktygslådan ger redskap för att starta en samtalscirkel – eller utveckla en befintlig sådan – och bygger framförallt på mina egna erfarenheter av att leda samtalscirklar. En samtalscirkel kan ha ett allmänt fokus på livsfrågor eller fokusera på specifika teman, exempelvis stress, att vara anhörig till någon med sjukdom, funktionsnedsättning, missbruksproblem etc., eller att hantera livet efter pensioneringen/sedan barnen flyttat hemifrån.

Den vänder sig lika mycket till dig som redan jobbar som cirkelledare, och skulle vilja få lite mer inspiration, som till dig som skulle vilja starta en cirkel, antingen tillsammans med några vänner och bekanta eller genom att hitta deltagare du inte känner sedan tidigare. Modellen kan också användas i många olika typer av cirklar.

Reflektion i mellandagstid

I verktygslådan får du:

  • stöd för hur man kan arbeta med en samtalscirkel: grunderna för en enkel samtalsmodell, tips på upplägg, vilka olika typer av cirklar modellen kan användas för, vilka olika typer av deltagare cirkeln kan passa för m.m – liksom konkreta exempel från mina egna erfarenheter som samtalscirkelledare (pdf-format)
  • 70 förslag på teman och reflektionsfrågor som man kan ha som utgångspunkt för olika träffar i en samtalscirkel (pdf-format)
  • 7 övningar som kan användas i en samtalscirkel (pdf-format)
  • 8 olika guidade meditationer (två av dem i två olika längdformat) att ladda ner (mp3-filer)

Verktygslåda för samtalscirklar kostar 500:- (inklusive moms) för privatpersoner, 1000:- (exklusive moms) för organisationer (exempelvis föreningar och studieförbund). Om kursen köps in till en organisation får ni ett obegränsat antal licenser, vilket innebär att den kan användas av flera cirkelledare.

En faktura medföljer beställningsbekräftelsen och kan betalas med Swish eller Bankgiro. Materialet blir tillgängligt så fort betalningen har registrerats.

Varmt välkommen att höra av dig till maria@inrekompass.nu om du har frågor/funderingar! Verktygslådan beställer du här: