Meditation

meditation

Sedan ett antal år tillbaka har meditation kommit att bli ett viktigt inslag i mitt liv, såväl privat som i min verksamhet och det är ett tema som återkommer i flera samtal i min podcast, Drömmen om Målajord. Jag har insett hur bra jag själv mår av att då och då stanna upp en stund och inte prestera något, inte minst som jag ofta har mycket omkring mig med stor familj och många sociala sammanhang. Jag har också mött många i mitt arbete, exempelvis i mentorskap, som har lärt sig att använda som meditation som ett verktyg mitt i vardagen.

För mig finns inga rätt och fel när jag mediterar. Själv varvar jag tyst meditation (där jag bara följer mitt andetag), meditation till musik och guidade meditationer.

Mina guidade meditationer

Jag använder guidade meditationer i min kurs Den inre kompassenoch eftersom många kursdeltagare har uppskattat detta inslag lägger jag numera även upp gratismeditationer på Insight Timer (som finns både som app och webbplats), för att inspirera fler till att hitta små mellanrum i tillvaron. 


Jag tyckte om de engelska
grammatikböckerna sedan tidigare men
meditationerna smäller ännu högre.
Tack!”

Fler fina omdömen

Följande meditationer finns tillgängliga på Insight Timer:

 • Dags att sova (i två olika långa versioner)
 • Den inre kompassen
 • Du och din kärna
 • En god morgon
 • Följ ditt andetag
 • Längtan – en musikmeditation
 • Meditation för självmedkänsla
 • Meditaiton för tröst och hopp
 • Meditation i osäkra tider
 • Meditation vid ett tänt ljus
 • Meditation vid ett vägskäl
 • Rensa ut och släpp taget (i två olika långa versioner)
 • Tacksamhetsmeditation

Mina virkade meditationskuddar i återbruksmaterial

För några år sedan virkade jag en meditationskudde av trasmattetrasor till mig självoch lade ut en bild på Facebook … Aldrig hade jag väl kunnat ana vilket otroligt intresse mina kuddar skulle väcka. Sedan dess har jag virkat och sålt mer än hundra kuddar, dels till privatpersoner, dels till yogastudios och retreatverksamheter.

Varje kudde blir unik. Den är helt och hållet gjord av återvunnet material (virkad av mattrasor och fylld med lakan, handdukar och kläder som är i för dåligt skick för att skänkas), ca 35-45 cm bred och 10-15 hög . En kudde kostar 450:- och säljs på yogastudion Nalina Body Mind Soul i Växjö och i gårdsbutiken Gården byn i Unnaryd.

Det går också fint att beställa en kudde utifrån dina egna färgönskemål (i den mån jag har tyger i den färgen) direkt från mig Eftersom kudden blir ganska tung blir det ganska dyrt att skicka en kudde, men ibland ordnar jag transport med någon kompis – eller tar med en kudde om jag själv är på resande fot.

Här nedan ser du några exempel:

Välkommen att höra av dig via kontaktformuläret till höger om du är intresserad av att beställa en kudde direkt från mig.

Här är några omdömen om mina meditationer:

“Tack vare denna meditation har mina sömnproblem nästan försvunnit! Tack snälla!” (om Dags att sova)

“Fint med barnet och den vuxna. Jag kunde inför mitt inre se hur jag såg på mig själv som barnet och där mitt vuxna jag tittade kärleksfullt på mig precis som jag kan se på mina barnbarn och talade tyst om för mig att jag älskar mig och jag duger m.m. Kändes fantastiskt skönt att somna med det.” (om Dags att sova)

“Livet har slått till och jag har precis börjat min andliga resa mot mitt nya liv. Så hjälpsamt och varmt. Alla dina meditationer skapar lugn och djup i mig.” (om Den inre kompassen)

“Hjälper mig hitta fönstret in i hjärtat… tack!” (om Den inre kompassen)

“En underbar meditation som fick mig att återknyta kontakten med min innersta längtan!” (om Du och din kärna)

“Mäktig känsloframkallare!” (om Du och din kärna)

“Att tryggt vaggas in i dagen av din lugna och behagliga röst. Tack så mycket.” (om En god morgon)

“Tusen tack! Precis så här vill jag vakna.” (om En god morgon)

“Underbara framtidsdrömmar skapas i den här övningen! Jag mår så bra nu efteråt och har kommit på vilken väg jag ska ta för att finna lyckan! Tack!” (om En resa till din framtid)

“En positiv och energigivande meditation. Väcker tankar, hopp och handlingslust.” (om En resa till din framtid)

“Tack för ett jättefint andningsankare Maria! Din röst gör mig trygg och musiken till inspelningen gjorde dessa 10 minuter till dagens mest rofyllda stund!” (om Följ ditt andetag)

“Grym! Fick verkligen en härlig känsla i kroppen.” (om Följ ditt andetag)

“En bra meditation som är lätt att tycka om och vila till!” (om Längtan – en musikmeditation)

“Den här meditationen är något alldeles extra. Just nu i stor saknad och sorg passar det vackert in i min process. Tack!” (om Meditation för självmedkänsla)

“En varm och mjuk meditation som varsamt hjälper mig att våga närma mig jobbiga och viktiga frågor i mitt liv. En vän att hålla i handen när jag steg för steg möter känslorna och ändå stannar kvar i kroppen. Den är så fin!” (om Meditation för självmedkänsla)

“Jag har nyligen börjat jobba med svårt sjuka patienter och det kan vara överväldigande. Den här meditationen var precis vad jag behövde nu för att katalysera mina känslor.” (om Meditation för självmedkänsla)

“Precis vad jag behövde, tack!” (om Meditation för tröst och hopp)

“Ljuvlig, behaglig och ger viktiga insikter.” (om Rensa ut och släpp taget)

Och så den här, som jag blev extra glad för:

“Jag tyckte om de engelska grammatikböckerna sedan tidigare men meditationerna smäller ännu högre. Tack!”

Brevet från Målajord

Varje månad skickar jag några reflektioner och en inbjudan till egenreflektion i mitt inspirationsbrev, Brevet från Målajord.

Prenumerera nedan så får du även min minikurs Introduktion till den inre kompassen helt gratis!

Klicka här för att läsa tidigare brev.