Mentorskap

Exempel på möjliga problemställningar

“Det skaver på jobbet, men jag vet inte om jag ska stanna kvar och försöka förändra situationen eller söka mig någon annanstans.”

“Jag känner mig lite vilsen som nybliven pensionär/nu när barnen har flyttat hemifrån och vill hitta ny mening i tillvaron.”

“Jag har en dröm (om att byta boende, byta jobb, starta eget, skriva en bok), men det finns så många hinder på vägen…”

“Jag lever just nu i en utmanande situation (t.ex. ett krävande anhörigskap, en knölig relation) och fastnar ibland i negativa tankar och ältande.”

“Jag skulle vilja hitta en roligare och mer meningsfull vardag så att jag inte ständigt behöver gå och längta till helg och semester.”

Mitt mentorskap finns i tre varianter

Tio träffar (à ca 1 timme) med koppling till respektive modul i webbkursen Den inre kompassen, som bland annat handlar om att reflektera över vem du är innerst inne, vad du eventuellt skulle vilja förändra, vilka hinder som finns och vilka vandringsstavar som kan hjälpa dig längs resan.

Fem träffar (à ca 1 timme) fristående från kursen men med vissa inslag därifrån.

En enstaka träff (à 1-1,5 timme) där du kan bolla vad du vill med mig under en timme (om du sedan väljer att gå vidare räknas detta som den första träffen i ett av de längre programmen).

Något av det roligaste jag vet är att hjälpa människor att må väl och utvecklas, att få bidra med en liten pusselbit när en klient lägger ett nytt pussel i sitt liv eller hittar ny livskvalitet trots utmaningar. För dig som behöver lite mer stöd för att hitta din inre kompass, eller komma till rätta med något som skaver, erbjuder jag mentorssamtal.

Här använder jag verktyg från mina utbildningar i ACT (Acceptance and Commitment Training), MI (Motiverande Samtal), meditation och mindfulness. Jag drar även nytta av egna kunskaper och erfarenheter (t.ex. av att byta karriär och leva som anhörig), vilket gör ett mentorskap lite annorlunda än exempelvis coaching eller terapi.

Jag har själv haft stor glädje av samtal med personer som har erfarenheter inom områden jag är intresserad av, och har också jobbat ideellt som mentor hos Almi och Drömmarnas kontor i Växjö. Men jag är alltså ingen terapeut, så om du behöver hjälp med mer djupgående problematik rekommenderar jag dig att vända dig till exempelvis din vårdcentral..

Priser

För varianten med tio träffar är kostnaden 5000:- (då ingår även allt kursmaterial från Den inre kompassen), medan kostnaden för varianten med fem träffar är 2500:-. Du kan välja att betala hela avgiften efter första mentorstillfället, eller dela upp betalningen på två tillfällen (hälften direkt, hälften när programmet är avslutat). Ett enstaka tillfälle kostar 600:-

Alla priser är inklusive moms för privatpersoner. För organisationer, företag etc. som anlitar mig som mentor för en anställd gäller samma priser men exklusive moms, och jag skräddarsyr också upplägg vid behov, om inte det befintliga passar förutsättningarna.

Bor du i Växjötrakten ses jag gärna IRL, men om du finns på annat håll – eller föredrar ett digitalt format – träffas vi via Skype eller Zoom, vilket brukar funka utmärkt.

Här kan du läsa vad några tidigare klienter
sagt om mentorskapet.

Låter detta intressant? Varmt välkommen att kontakta mig här eller via formuläret uppe till höger!

”Du är verkligen rätt person på rätt plats! Så klok, varm och konkret! En fantastisk guide och mentor.” ”Det var väldigt givande samtal. För mig var det väldigt skönt att prata med just dig eftersom det kändes lite som jag kände dig genom att ha lyssnat på din podd. Du hade bra frågor och fokuserade på rätt saker. Bra uppgifter att tänka igenom och göra som gjorde mina tankar lite mer tydliga. Att du delar med dig av dig själv och ditt liv gör att det inte känns svårt att själv dela med sig.” ”Från att vara i ett kaostillstånd av tankar och känslor om att jag var på fel plats så har jag idag hittat ett lugn och en trygghet. En trygghet i att jag har startat min resa på en ny väg. Så min erfarenhet av samarbetet med dig är att det först helt enkelt hjälpte att börja prata! Sätta ord på mina tankar och känslor tillsammans med dig gjorde att mycket stress inom mig släppte. Detta tycker jag visar på att samtal är viktiga aspekter i en personligutvecklingsresa. ” ”Kursen är mycket bra i sig men Marias förmåga att ställa de rätta frågorna och våra diskussioner har gjort att jag har kommit längre än jag skulle gjort på egen hand. Jag har upptäckt flera sidor av mig själv som jag inte visste fanns och vägar jag aldrig trott att jag skulle gå. Ibland har det varit jobbiga saker att bearbeta men jag skulle inte vilja ha det ogjort. Marias mentorskap har varit så värdefullt och jag vill gärna rekommendera andra att upptäcka värdet i hennes mentorstimmar.” ”Samtalen via verktyget Skype har fungerat otroligt bra. Jag har upplevt samtalen som lättsamma, givande och strukturerade. Du är en person som är mycket lätt att prata med och du är lätt att förstå. Jag var nervös inför första mötet men oj vad det släppte snabbt. Du var så lätt att få kontakt med. Det som jag uppskattat mycket i våra samtal är din förmåga att möta mig där jag är. Tacksam för detta." ”Tack för allt du gjort för mig detta år! Du har förändrat mitt liv. Även om jag gjort ”jobbet” så har du varit den oumbärliga nyckeln med kunskapen och stöttningen. Så TACK!”
Några omdömen från tidigare klienter:
”Är så tacksam att jag får testa något nytt som kan ge mig nya angreppsätt på hur jag kan tolka min vardag och ge mig svar som jag har inom mig på ett väldigt ofarligt sätt. Svar som kan vara betydelsefulla, viktiga och därför kanske lite ”läskiga” insikter. Att tillsammans med Maria få göra de här upptäckterna kändes tryggt och härligt eftersom hon har mycket empati, vill mig väl och är oerhört duktig och kompetent på att guida mig framåt." ”Meditationen medförde en så stor förändring i mitt inre och gör att jag inte behöver kämpa så hårt med jobbiga känslor. Ett stort och varmt tack!”
SPECIFIKT OM INTERAKTIVA GUIDADE MEDITATIONER (som jag använder ibland):
Några omdömen om mina meditationer:
“Tack vare denna meditation har mina sömnproblem nästan försvunnit! Tack snälla!” (om Dags att sova) “Fint med barnet och den vuxna. Jag kunde inför mitt inre se hur jag såg på mig själv som barnet och där mitt vuxna jag tittade kärleksfullt på mig precis som jag kan se på mina barnbarn och talade tyst om för mig att jag älskar mig och jag duger m.m. Kändes fantastiskt skönt att somna med det.” (om Dags att sova) “Livet har slått till och jag har precis börjat min andliga resa mot mitt nya liv. Så hjälpsamt och varmt. Alla dina meditationer skapar lugn och djup i mig.” (om Den inre kompassen) “Hjälper mig hitta fönstret in i hjärtat… tack!” (om Den inre kompassen) “En underbar meditation som fick mig att återknyta kontakten med min innersta längtan!” (om Du och din kärna) “Mäktig känsloframkallare!” (om Du och din kärna) “Att tryggt vaggas in i dagen av din lugna och behagliga röst. Tack så mycket.” (om En god morgon) “Tusen tack! Precis så här vill jag vakna.” (om En god morgon) “Underbara framtidsdrömmar skapas i den här övningen! Jag mår så bra nu efteråt och har kommit på vilken väg jag ska ta för att finna lyckan! Tack!” (om En resa till din framtid) “En positiv och energigivande meditation. Väcker tankar, hopp och handlingslust.” (om En resa till din framtid) “Tack för ett jättefint andningsankare Maria! Din röst gör mig trygg och musiken till inspelningen gjorde dessa 10 minuter till dagens mest rofyllda stund!” (om Följ ditt andetag) “Grym! Fick verkligen en härlig känsla i kroppen.” (om Följ ditt andetag) “En bra meditation som är lätt att tycka om och vila till!” (om Längtan – en musikmeditation) “Den här meditationen är något alldeles extra. Just nu i stor saknad och sorg passar det vackert in i min process. Tack!” (om Meditation för självmedkänsla) “En varm och mjuk meditation som varsamt hjälper mig att våga närma mig jobbiga och viktiga frågor i mitt liv. En vän att hålla i handen när jag steg för steg möter känslorna och ändå stannar kvar i kroppen. Den är så fin!” (om Meditation för självmedkänsla) “Jag har nyligen börjat jobba med svårt sjuka patienter och det kan vara överväldigande. Den här meditationen var precis vad jag behövde nu för att katalysera mina känslor.” (om Meditation för självmedkänsla) “Precis vad jag behövde, tack!” (om Meditation för tröst och hopp) “Ljuvlig, behaglig och ger viktiga insikter.” (om Rensa ut och släpp taget) “Jag tyckte om de engelska grammatikböckerna sedan tidigare men meditationerna smäller ännu högre. Tack!”
Och så den här, som jag blev lite extra glad för:
Några omdömen om mina föredrag:
"Jag vill bara säga stort tack till dig för en fin föreläsning igår kväll! Det var väldigt lätt att ta till sig av det du berättade om, vilken fantastiskt stark och klok kvinna du är! Tack för att du delar med dig så att andra kan stärkas i sin situation." "Ett jättetack för din fina föreläsning! I utvärderingen av konferensen lyftes din berättelse som bästa punkten under hela dagen!" "Stort tack Maria för en bra föreläsning. Jag har fått återkoppling från flera som lyssnat att det var så bra." "Tack, för en fin och uppskattad föreläsning!" "Stort tack för idag Maria – du gjorde det så bra! Vi är jättenöjda och det väckte många frågor. Hoppas vi får anlita dig igen! " "Tack för din fina föreläsning, som du gjorde så bra trots allt strul med tekniken!" "Hej och tack för en mycket bra föreläsning!" "Stort tack! Du gjorde det jättebra! Jag fick många positiva reaktioner på plats igår." "Vi på Anhörigcenter är alla så nöjda med Marias föreläsning."
Organisationsnummer: Momsregistrerings-/VAT-nummer: Bankgironummer: Vid utlandsbetalningar: Swish:
  • Jag lagrar inga personuppgifter (adresser, mejladresser, telefonnummer eller liknande) i dator eller internetbaserade arkiveringssystem utan samtycke.
  • Jag lagrar ingen information utöver den som behövs för en kundkontakt, alltså inte några
    personnummer, eller något som rör exempelvis hälsa, etnicitet, religion eller politisk åskådning.
  • Jag lämnar ingen kundinformation vidare till tredje part utan kundens samtycke.
  • Jag sparar relevanta e-postmeddelanden inför kommande uppdrag och raderar dessa när
    uppdraget är slutfört (och i förekommande fall fakturerat och betalt).
  • Du som är eller har varit kund hos mig är välkommen att närsomhelst höra av dig på maria@inrekompass.nu för att få reda på vilka uppgifter om dig jag eventuellt har sparat.
Företagsinformation
Organisationsnummer: 6811132742 Momsregistrerings-/VAT-nummer: SE6811132742 Bankgironummer: 725-2869 Vid utlandsbetalningar: IBAN SE3980000816959243315307, BIC SWEDSESS (Swedbank) Swish: 1234 95 96 80 Som företagare (och människa) är det viktigt för mig att arbeta och leva så planetvänligt som möjligt. En hållbarhetspolicy för mitt företag hittar du här. Om GDPR (General Data Protection Regulation), EU:s dataskyddsförordning, som gäller från och med 2018-05-25: Jag har F-skattsedel.